2011/02/07

Съглашение за разбирателство

Съвременните организации не могат да подценят или направо да не чуват обществото относно своята ангажираност към средата в която действат. Публиките стават все по-чувствителни към спазването на професионални и други етични кодекси от всяко дружество, без значение на неговата големината, а същевременно организациите стават все по-зависими от общественото мнение и цялостния социален контекст, в който реализират политиките си. Съвременните публики искат да общуват с организации, които са близки до тях, познават ги и са приятелски ориентирани. Компания, която демонстрира такива качества на своя характер не може да има проблеми - с нея всеки иска да работи, да си сътрудничи и да потребява, предлаганото от нея.
В този дух, от Независимия форум по темата:
Ботевистите сме честни хора и искаме нашия отбор да е честен. Да помним и уважаваме миналото си, да се стреми към високи цели в бъдещето си и всички които са свързани по някакъв начин с Ботев да влагат всичко от себе си за постигането на тези цели. Знаем че няма да е лесно, но искаме тези цели да бъдат постигнати с честни усилия ...
......
Тая декларация както ще е актуална днес, така и утре, така и след 6 месеца (дай Боже) успешно управление... да напомня с какво са се захванали. И не защото, ако сгафят, ще има бунтове, а защото за разлика от 99% от отборите в България, нашият си има фенове, които го обичат.

  1. Всеки клубен работник, от председателя до портиера, да изпълнява задължения си съвестно и да отговаря на три основни изисквания: подобаващо възпитание, адекватни умения и безрезервна ангажираност в работата си.
  2. Да има ясно определени правила на клубна организация и строг регламент на дейностите, които да са в съответствие със законодателството в България и стандартите за професионален футболен клуб в Европа.
  3. Да бъдат точно формулирани и публично изразявани вижданията и стратегиите за развитието на дружеството и за постигането на спортни успехи. Дългосрочните цели да отговарят на репутацията и традициите на Ботев Пловдив.
  4. Дейностите по управлението да бъдат изцяло насочени към постигането на спортните цели на дружеството. Да се изключват всякакви конюнктурни и спекулативни влияния в клубния живот.
  5. Управлението на клуба да бъде самостоятелно и независимо от всякакви политически намеси и частни интереси. Да се работи в дух на прозрачност и публична откритост, от встъпването в длъжност до приключването на мандата.
  6.  Всеки клубен работник, от председателя до портиера, трябва в личния и професионалния си живот да бъде с коректно отношение към ботевистката общественост.
  7. Всеки на длъжност в клуба да носи морална, професионална и правна отговорност за текущото състояние на Ботев Пловдив. Да се прави регулярен одит на комерсиалната дейност на дружеството.
  8. Единственият критерий за успех в управлението на клуба ще са постигнатите резултати, съответстващи на предварително оповестените публично цели и задачи. Ботевистката общественост не иска на всяка цена титли, купи и крупни успехи, но обещаното трябва да се изпълнява.
  9.  Всеки професионален работник в клуба да е запознат с традициите на Ботев Пловдив. Всеки служител трябва в ежедневната си работа да се отнася с респект към тях и да не пести усилия и възможности за добруването на клуба.
  10. Задължение на всяко клубно ръководство е да пази традициите на Ботев Пловдив. Клубното ръководство да възпира всяка девалвация на клубните стойности и да санкционира всякакви действия, уронващи клубния престиж. 

No comments: