2010/02/10

Размисъл за на Салерно ходовете и ДХ-С

Трудно е в детайли да се опише бъркотията около БПФК, но размислите на @sorcererals във форума Gong.bg си струват:

Никой не се надява, че Франческо Салерно ни е купил или ще ни купи. Интервюто на италианеца ме кара да се замисля за бъдещето при различни развития. Някои от тях определено не са в наш интерес, за да се реализира проекта започнат в хотел "Империал". Много ми е болно, че не можем ние, феновете, да постигнем за момента единство в позициите си, но докато нямаме изразени вождове, които да действат, но и да носят отговорност за действията си, явно ще е така.

1. За казуса "На кого са акциите". Моята информация е, че са на името на адвокат Шилев и няма значение по какъв начин се отразява едно джиросване. Днес определен процент са мои, утре ги джиросвам на някой, което не е задължително да се отрази в търговския регистър, освен ако не става дума за 100% от акциите. И примерно се събуждаш с нов съакционер (или съдружник, ако предпочиташ), който на всичкото отгоре ти се явява шеф, защото притежава контролния пакет и може да прави с теб каквото реши.

2. Салерно казва, че сделка все още няма, а само договор за управление. Нещо, което е незадоволително като решение за нас и което не променя позицията ни - "Христолов вън!".

3. Никой не му дава време на италианеца. Реално няма какво да направим, докато не реши да се появи в България другата седмица, както обеща. Иначе, той времето си го има, но пък не ни възпрепятства да си работим по плана започнат в "Империал". Тази схема с управление на клуба е била първоначално исканата от Салерно, впоследствие се появяват Реки и Борго, които уж щяха да дават пари за акциите. Селският се полакоми, щото виждаше как взима кеш пара и стопира нещата със Салерно, но сега като усети, че няма да стане неговия номер, пак се върна на първия вариант. Това са нещата, които разбрах и за които си направих изводи от разговорите си с италианците, адвоката му, феновете и някои странични хора, запознати частично със ситуацията.

4. Дали Бареков е навредил или помогнал е рано да се каже. Ще дам простичък пример защо мисля така. Имаше среща на феновете на която присъства и Христо Андреев, обсъждаше се точно плана от хотел "Империал". Изрично се уточни, че тази информация ще се задържи за няколко дни, за да имаме време да разговаряме с необходимите хора, разбирай адвокати, финансисти, потенциални бъдещи инвеститори в новия проект и т.н. На следващия ден цялата информация излезе като топ-новина в сайта на Бареков. Реално дадоха гласност на нещо, което не беше доизчистено и по-този начин се форсираха нещата, а както знаем, нещо направено набързо , винаги има сериозни пропуски. Бъди сигурен, че на Шилев това му е било достатъчно за да се подготви с контра на проекта и да забави реализирането му достатъчно, така щото Селякът да има време за маневри. Това за мен беше прибързано и навреди за една по-спокойна и успешна реализация.

5. Радвам се за ветераните, но съм резервиран за действията на част от тях. Последните няколко години всячески им се молехме да застанат с имената си на позиция, да ни помогнат, само Марин го направи. Останалите се измъкваха по всякакви начини. Резерви относно част от феновете също имам, предвид доказани машинации от тяхна страна. Иначе казано, във всяка група хора има такива, които искат само да се показват, да говорят, но реално да не вадят от себе си, но ако може да се облагодетелстват.

6. Лично според мен се действа крайно импулсивно и стихийно. Нещата се претупват! Но аз съм от хората, които обичат да се подготвят повечко и може би заради това така ми се струва.

No comments: