2010/02/06

Алчност и некадърност

Алчност и некадърност – това са причините поради които Христолов не си тръгва от "Източен" 10. За годините на своето некадърно управление той на няколко пъти отблъскваше предложения за продажба на акциите си в ПФК Ботев 1912 АД. В случаите, когато имаше възможност да продаде Христолов искаше необосновано високи суми за собствеността си, която докара до просешка тояга. Поне десетина реални възможности за отърваване от бремето, което толкова, по неговите думи, го гнети и всеки път резултата беше един и същ.
Ботев Пловдив оставаше негово владение, сгромолясващо се от година на година поради некадърността на Христолов. Кандидат-купувачите или бяха завличани с пари, дадени авансово като своеобразно капаро или още на старта на търговските преговори бяха отблъсквани с нереалистично високи суми.
Селският иска милиони за стоката си, която не струва пукната пара. Дружеството му е кухо, без активи и без потенциал, само борчове и организационен хаос. Традиционно аргументът на алчния некадърник е, че бил инвестирал милиони. Все едно като хвърлиш хилядарки по един москвич, после да му искаш цена като за ферари. Дали наистина е дал толкова пари по Ботев Пловдив само той и вярното му куче, адвокат Дечо Шилев знаят. Ако наистина е инвестирал както сам твърди „милиони”, а резултатът е, че фактически славният някога клуб не съществува, значи е тотално некадърен.
Аргументите за некадърността му се подсилват и от това, че не може да продаде дори един отбор - за периода на неговото управление на "Колежа" градските съперници от Локомотив на 4 пъти смениха собственика си.
Мити Селското живее в собствената си лудост и единствената му амбиция е да унищожи напълно Ботев Пловдив, ако не успее пък, поне да добута до 100-годишнината на клуба и така да се запише като президента на юбилея. Пред нищо не се спира да прави напук на хорските въжделения и с ината си да дразни, да държи цяла една общност в заложник на собственото си безумие. Времето ще покаже, но за поколенията отсега е останал примерът как един болен човек с подкрепата/пасивността на разни политически клики, успешно се гаври с чувствата на хиляди граждани.

No comments: