2018/04/03

Поредният прах в очите

Вчера кметът на Пловдивград и спомоществувателят на ПФК Ботев Пловдив АД се срещнали. Поводът - дострояване на клубния стадион в квартал Каменица. След срещата футболният ръководител надъха обществеността с откровение, че цели две крачки били направени за напредъка по строежа. Сякаш в крачки се мери, а не в тухли. Краченето напред го гледаме вече 3-4 години и приказките за довършването на вече изграденото са по-големи от строителни кранове.
Трябва да си сляп и тъп за да не прозреш простичката истина - зад тези високопарни думи не стои нищо. Абсолютно нищо, те не струват пукната пара и за това се раздават като слънчоглед. Пробутват ги винаги, когато вождовете усетят, че публиката замисля открит бунт или негодува срещу статуквото. 
Клишето с "няма пари" се изтърка. Пари в държавата има. За 140 години България никога не е имала толкова пари, колкото сега. Само да се пресметне укритият ДДС налог и става ясно. Както е ясно, ако може да се вярва на продажните новинари, че благодетелят на БПФК е закупил Общинска банка за 46 милиона, почти двойна сума от тази нужна за Колежа. 
Та вече нова плоча свири - напредваме с крачки в строителсвото. Дано поне децата на децата ни го видят финала на това крачене напред.
Граждани, бунтувайте се! Искайте и настоявайте!
Сдружение "ПФК Ботев" кани на 6 Април 2018 г. от 10:30 часа пред стадион „Христо Ботев“ всички съпричастни с футбола на Пловдив. Целта на събирането е да се демонстрира болката от липсващия стадион в центъра на града. Състоянието на недовършеното съоръжение е нетърпимо. Загърбвайки житейски противоречия, лични дрязги и различия в амбициите, нека се съберем заради едната жълто-черна идея на любимото си място...
Надеждата за спасение може да се помрачи от малодушието - състояние, при което човек губи вярата си в победата. Малодушният живее в постоянен страх пред трудностите на живота. Не се страхувайте! Ботев Пловдив ще го бъде, щом има кой да се бори за него!

No comments: