2018/05/10

Скоро и много скоро

Ако Николай Киров-Белият беше президент на Ботев Пловдив, досега Колежа щеше да е вече построен! Защото Ники Киров се труди и работи, не се предава пред трудности и неможачи, и най-важното - на него му пука за футбола въобще. Но като всеки човек, дарен от Господ с интелект, Белият работи само онова, което умее най-добре - треньорствува. Той не винаги печели, но успява да сътвори, да създаде. Без да мрънка, без да се оправдава, просто си работи и прави нещата да се случват. Колцина в Българско работят като него? Доживях заклет левскар да признае "вашият тренер е най-готиният пич в БГ футбола!" по повод реакцията и изказванията на Белия при ощетяването ни на полуфинала срещу Славия. Същата тая Славия, ченгесарска креатура, която в последствие взе националната купа. Помиярите успяха по техния си начин - подмолно, нагло и с доза късмет, както обикновено им се получава на негодниците.
Повече от половината съвременни българи не считат, че успехът е рожба на качества, усилия и труд, а е резултат на връзки, измама и слагачество. Стотици хиляди напускат тази страна защото не виждат как с почтеност и труд могат да печелят. БГ-футболът е живото олицетворение на ужасяващото ни родно всекидневие. Прост бензинджия с точните контакти в секретните служби и мафиотските шайки печели, бивши келнери и готвачи се перчат с ограбени пари. Кого ли лъжат, щом масата народ отдавна научи всички номера в цирка им? Как пък да повярва чак, че от занаятчийството "футбол в БГ" се печелят пари, постигат се успехи, добива се слава и заради това си струва да строиш стадиони?

Какво да вярваме на големеещи се търбуси с бетонни глави, закоравели комунисти, когато говорят за свободно предприемачество. Да не би да имат опит в тези дейности?
Какво да вярваме на новинари и собственици на медии, пръкнати от идеологическите отдели на БКП? Натегачи, които ни заливат постоянно с пропаганда колко добре бил животът при тоталитарна власт.
Какво да вярваме на бивши доносници на тайната полиция? Че това са хора, превърнали предателството в професия и хоби.
Какво да вярваме на "бизнесмени", изплували с купища пари, но без един трудов ден в живота си? Че това са хора на комсомола, продукт на активната борба с капитализма. Лицемери, получили куфарчета с пари, които не могат да управляват една метла, а сега са начело на цели дялове от индустрията и я съсипват с некадърността си.
Какво да вярваме на спациалисти по всичко, непрочели една книга на чужд език и любезни разказвачи, които нямат реален научен труд? Едно време са се слагали с "както е казал другаря Тодор Живков…" , независимо дали става дума за математика или социология, а сега се навеждат на всеки, който им подхвърли 100 лева.
Какво да вярваме на шумни родолюбци, които защитават парите на чужда страна? Лукойл, VTB и Сбербанк владеят половин България, да им вярваме ли, че е заради наивните ни очи?
Какво да вярваме на съдебни магистрати? Да са осъдили някого, който има власт и злоупотребява с парите на данъкоплатеца?
И всичките тези, закърмени с "едно време какви кренвирши имаше" работят единствено да продължава все така - другите да работят и гърбят, а те да си лапат безплатно и по възможност допълнително. Няма промяна в здравеопазването, в образованието, в пенсионните фондове, в правосъдието, в полицията, в армията, във всяка една важна част на обществения ни живот. Всичко си е по старому. Какъв футбол, какви 5 лева, след като ВенциСлавия и Литекс-София съществуват и се радват на признателност? Подобни измамници стадиони не строят, те нищо качествено не могат да направят. 
Хубавите неща, стойностните неща се творят и остават във времето само от личности като Николай Киров. Защото само те са истински!


No comments: