2012/03/12

Той не умира


Красота. Вяра. Борба. Вече 100 години. 

Една традиция, преборила превратностите на съдбата, тържествува.  Една любов, предавана от поколение на поколение, живее в Пловдив и днес празнува 100 години. Думите са излишни, може се окажат твърде леки. Достатъчни са само две - Ботев Пловдив! Ботев - като символ на свободолюбивия дух, Пловдив - като символ на сътвореното безвремие. 

Дванадесети март е символичната дата - защото Ботев винаги играе с дванадесет играчи, винаги с един повече от другите защото има любовта на своите. Ботев Пловдив живее с любов и от любов, от поколение на поколение, от век на век. Нищо да не бе постигнал, пак само заради това съчетание на традиция и любов Ботев Пловдив се нарежда сред най-достолепните постижения на българщината. Да съхраниш и предадеш нататък, докато достигнеш 100. Нека си пожелаем след още 100 с гордост да се каже както и сега -

Ботев Пловдив е част от възторга и страданието на един горд град. С името на този клуб са свързани и най-светлите, и най-тъжни мигове от историята на пловдивския футбол. А всичко започва през славната за България 1912 година, когато е основан Отборът, чиято първа звезда е  името на един национален гений – Христо Ботйов. От тогава до наши дни, "жълточерните" момчета от Kолежа са неизменно на българския футболен небосклон.

Честит рожден ден, жълточерни сърца! Напред, мой Ботевъ!

No comments: